måndag 19 oktober 2009

Specialistansökan

Just nu ligger min ansökan om specialistbevis på Socialstyrelsens bord. Akutmedicin är ju för närvarande en tilläggspecialitet i Sverige, och jag är "endast" specialist i akutmedicin, så det skapar lite huvudbry för Socialstyrelsen. Jag är i alla fall glad över att de inte avslagit min ansökan med en gång.

Det är inte hållbart i längden att kräva att akutläkare skall vara dubbelspecialiserade. Det är en insiktslös kompromiss som jag inte vet vem som kommit på. Det blir onödigt dyrt för individen, arbetsgivaren och i slutändan den skattebetalande patienten. De som beslutat om detta har inte haft tillräcklig kompetens inom akutsjukvård. Dock har jag hört ryktesvägen att en ändring kan vara förestående, när Sverige fått tillräckligt antal specialister i Akutmedicin. Vi får väl se.

Vad tycker du? Skriv en rad till Socialstyrelsen och berätta vad du tycker, eller kommentera på denna blogg...

socialstyrelsen@socialstyrelsen.se.

2 kommentarer:

  1. SWESEMs avgående ordförande lobbade på årsmötet för att han tror att vi kanske kan få akutsjukvård till en egen specialitet 2013. Innan dess hoppas man få tillstånd att akutsjukvård blir en specialitet för sjuksköterskorna så att de banar väg för oss. Man kan alltid hoppas. Som det är nu blir antingen grundspecialiteten eller akutsjukvårdsspecialiteten lidande.Man kan inte pressa in akutsjukvård på 2 år som curriculum antyder.

    SvaraRadera
  2. Förresten, lycka till med din specialistansökan!!

    SvaraRadera