måndag 27 augusti 2012

Film time!

Här kommer en liten film från min akutmottagning i Fairbanks, Alaska. Kanske kan den väcka lite intresse och frågor!? Vi har 29 rum på akuten totalt. Saneringsrummet är i anslutning till ambulansinfarten men man kan också komma in från utsidan så man inte kontaminerar resten av akuten. Några av rummen har också undertrycksfunktion för att minska smittspridning. Vi har ett par anhörigrum också som jag tyvärr missade att filma... en tagning med min Iphone, inte så dåligt ändå..!!! Alla rummen utom de med gummiväggar och de två stora akutrummen har egen TV och ca hälften av rummen har egen toalett och dusch i direkt anslutning.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Nicholas! Jag får så mycket energi när jag läser din blogg och jag kommer att sticka till USA också. Synd att Sverige är som den är!
  Jag har bara en fråga. Efter avklarad USMLE och bra score så blir jag tilldelad plats. Men blir jag utbildad till specialist direkt? Att med andra ord så blir man som läkare snabbare specialist i usa? Har jag fått allt om bakfoten?
  I sverige tar det låååååång tid,
  Uppskattar så mycket om du hade haft lust att ge mig ett bra svar!
  Svenska hälsningar
  Daniel

  SvaraRadera
 3. Under fliken länkar till vänster i bloggen finns en länk som beskriver detta, "Residency i USA".
  I Sverige tar det ca 10 år med AT, i USA 3 år...
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jag kanske ska lägga till att nu när Akutsjukvård blir en specialitet i Sverige så kommer 5-åriga utbildningar bli vanligare. Så kanske bara 7-8 år i Sverige...

  SvaraRadera