söndag 31 augusti 2008

Björnattack!

Ibland får jag frågan om vad man ser för typ av patienter i Alaska, björnattacker kanske..!
Faktum är att oavsett var jag arbetat så ser patienterna nästan likadana ut överallt... så har man jobbat på en akutmottagning ett antal år ser man det mesta efterhand..
Men härom veckan fick min kollega in en kvinna som blivit attackerad av en björn, antagligen en grizzly. Kvinnan var med en grupp kvinnor som kallar sig "Her wild song", dessa gör andliga och sprituella naturresor tillsammans. Den 61 åriga kvinnan var vaken i sitt tält på kvällen med pannlampa när björnen var i mattältet och letade mat. Den var förpackad i björnsäkra burkar och björnen drogs mot tältet med lampan och ryckte ut henne från tältet. Kvinnorna i lägret vaknade raskt och sprejade pepparspray på marken och och skramlade med kastruller och björnen lufsade bort.. Kvinnan fördes till vår akut utan livshotande skador, blev till slut inlaggd av vår enda plastikkirurg..
Detta presenterades i stadens tidning på webben och läsarna kunde skriva sina egna kommentarer, en kommentar blev snabbt censurerad men min kollega hann kopiera den medan den fortfarande var online:
"- I checked this group of women out online, it should be more like Lesbos in the woods. I am sure more than one woman got eaten that night..!"

http://www.newsminer.com/news/2008/aug/30/bear-mauling-survivor-recalls-attack-gate-arctic-p/
http://www.herwildsong.com/aday.html

1 kommentar:

  1. Ha, ha!!! Her wild song!! Hilarious!
    I will have to agree with the previously "censured" commentary!
    Good stuff, keep em coming!

    SvaraRadera